Студентів запрошують на семестрове навчання у США

Українські студенти 1–2 курсу можуть подати заявку на програму Global Undergraduate Exchange Program 2023–2024.

Ініціатива є програмою обміну українських студентів, які зможуть навчатися в Сполучених Штатах Америки протягом одного семестра.

Ініціативу підтримують Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США, Посольство США в Україні та організація World Learning.

Участь у програмі можуть узяти студенти бакалаврату, які на момент проведення конкурсу навчаються на 1–2 курсі денної форми.

Учасники мають бути старші за 18 років на момент початку навчання у США та мати високий рівень академічної успішності, проявляти лідерські якості та вести активну громадську діяльність.

Також вони мають володіти англійською мовою на високому рівні та мати можливість розпочати навчання у Сполучених Штатах з вересня 2023 року або з січня 2024 року.

Організатори підкреслюють, що спеціальність студента не має значення. 

«Проте додамо, що ті, хто хочуть вивчати медицину або юриспруденцію, будуть ознайомлені тільки з базовими курсами цих спеціальностей», – підкреслили у World Learning.

Учасники програми отримають фінансування вартості навчання, переліт до США, проживання й харчування.

Додатково програма покриває медичне страхування, матеріали для навчання й щомісячну стипендію.

Студентів будуть розміщувати в гуртожитках коледжів чи університетів різних штатів країни. Самостійно обрати університет не можна.

До вивчення студентам запропонують фахові дисципліни, а також американістику. Стандартна кількість академічних кредитів – 12. За попереднім узгодженням з університетом й організацією World Learning буде змога розширити їх кількість.

Додатково до навчання учасники програми будуть займатися волонтерською діяльністю.

Прийом заявок на участь у програмі триватиме до 15 грудня 2022 року.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ